Industrimålning - GLM i Veddige
GLM I Veddige AB
Industrigatan 2
432 67 Veddige
0340-63 99 30


CE-godkännande

Produkter

LINOLJA - För utomhuspanel Hydrofobmetoden

Wibo maskingrund färg, torrhalt 98 %.Grundning med en penetrerande

linoljegrund innehållande linolja och kinesisk träolja, som körs genom en sköljmålningsmaskin med roterande borstar för inarbetning i underlaget.Virket torkas sedan i ett dygn före leverans.
 Wibo mellanstryknings färg, torrhalt 95 %. Mellanstrykningen är en matt linoljefärg som pigmenteras efter kundens önskemål. Den penetreras in i underlaget för att förankras.Mattheten är till för att slutstrykningen skall få ett bra fäste. Använder man blanka färger till mellanstrykning, lägger sig slutstrykningen ovan och får ingen förankring i underlaget.  
 
 
Här åker brädan in.....                                       och här kommer den ut grundmålad....
 
    
 
efter målning går den på en transportör....
 
 
 
och sedan packas den maskinellt och blir ett paket, varje lager ströas....
 
     
 
Vi grund och mellan stryker en normal villa på ca 1500 lpm på ca 2 timmar målningstid.

 
 
 
VITLUT - Inomhuspanel

 
Vitluts behandling från GLM är en kemisk vitluts behandling. Med vår sammanställning, har vi en mycket unik ytbehandling. Pigment som används är av hög kvalitet titandioxid. Det kan nämnas att samma titandioxid används i våra solkrämer, mer titandioxid i krämen ger högre solfaktor. Lika med vår vitlut, vi har maximum av titandioxid för att åldringen av träet ska förlängas ytterligare några år. Solljus bryter ner samtliga pigment som finns i våra färger men det man känner till är att titandioxid är mest motståndskraftigt. När det gått några år och solljuset brutit ner vitpigmenten, börjar en åldringsprocess.Träet får en patina och blir vackrare ju äldre det blir. Detta har varit vår målsättning när vi tagit fram vår vitlut, och vi har nu sett efter många år att vi har lyckats med vår strävan.Väljer man vår vitluts behandling får man en mycket varaktig samt åldersbeständig ytbehandling.
 
 
                                       
 
 
 
 
 

FÄRDIGMÅLNING

I kombination med vår penetrerande grund, har vi tagit fram tillsammans med Jotun Norge en färdigfärg, denna behandling kallas för Royal Exteriör, samt har detta visat sig vara ett otroligt hållbart system.
 
 
 
    
 
 
 
    
Webb från Devello Om cookies